KIES kan ikke forklares – det skal erfares!

KIES kan ikke forklares – det skal erfares! Det er en af de første sætninger, man bliver mødt med, på hvad der kan kategoriseres som den mest nervepirrende, forvirrende men alligevel også mest spændende dag. Den dag hvor man går fra at blive passet hjemme af mor og far til lige pludselig at skulle stå med alt ansvar for sig selv. Eller næsten. For det er også den dag hvor over 100 nye ansigter møder dig, ansigter der senere viser sig at blive til venner for livet.

Mathias’ første sætning var ikke til at tage fejl af; Husk at nyde det, det går meget hurtigere end hvad man tror.

Noget der dog også er helt sikkert er, at omkring halvdelen måske allerede var på vej hjem igen første dag. For det hele er meget overvældende. Det blev der dog hurtigt lavet om på. Man følte, at man blev taget i hånden af alle lærere på KIES, og de kendte jo om nogen til hvilken situation alle stod i. Den første uge på KIES er en uge man aldrig glemmer. MGP, fælleslege, speeddating og introtur er bare en lille brøkdel af alt, hvad der kendetegnede den første uge på KIES. På rekordtid blev flere og flere ukendte ansigter til kendte. Og på rekordtid skabte man nye bånd. Først og fremmest til ens roomie eller roomies, dernæst til huset og til sidst til alle omkring en. Hverdagens helt nye rammer begyndte at blive skabt, da dagene pludselig kom til at handle om linjetræninger og skole. De fleste morgentrætte ansigter blev hurtigt skiftet ud med sjov og ballade men også seriøsitet, da linjetræningerne begyndte om morgenen. Dernæst blev alle mødt med en masse energi og aktivitet i den normale undervisning. Ting som beachvolley turnering, hockey turnering og stjerneløb er bare nogle af de ting, der har været med til at skabe den sjove og underholdende undervisning.

Linjeturen er bare én af de ture, man kommer på. Ord kan ikke beskrive hvor hyggeligt, men også nervepirrende det var at komme lidt væk fra skolen og den normale hverdag. Alle blev mødt af udfordringer på vejen, men tiden blev brugt, på alt hvad man elsker – nemlig sin sport. Linjeturen formåede at ryste alle linjer sammen på en måde som ellers ikke vil være mulig i den intense hverdag hjemme på KIES. 1. december er en dag, der ikke kommer i glemmebogen. Julestemning, risengrød og klippe-klister var alt hvad dagen indeholdt. Resten af december måned var en måned fyldt med sjove julelege og pebernødder i store mængder.

Weekenderne på KIES er lig med ren afslapning og hygge. Her bliver batterierne ladt op med sjove aktiviteter, lige meget om der er temaweekend på programmet eller ej. Bryllupsweekend, gamerweekend og wellnessweekend er weekender med gang i og weekender man ikke kommer til at glemme. Her er alle altid klar på at prøve noget nyt, som de måske ikke er vant til at lave.

Sidst men ikke mindst er der den store skoletur. En tur der hjemme fra godt kunne lyde kaotisk for over 100 mennesker, men som blev alt andet, da turen var skudt i gang. Turen havde til formål at skubbe grænser individuelt, men også som én stor gruppe – og det var lige, hvad den gjorde. Alle slags aktiviteter blev prøvet på denne tur, og det var det der gjorde, at vi alle blev rystet sammen på en helt anden måde. Folk begyndte at snakke med nye mennesker, men også stemningen i hele KIES-gruppen blev anderledes på den gode måde, selvom ingen troede den kunne blive bedre.

Som skrevet i starten er KIES ikke noget der kan forklares – det skal erfares. Noget alle kan skrive under på. KIES er et år fyldt med nye venskaber, en masse sport, og mange forskellige aktiviteter. KIES er et fantastisk år du aldrig vil glemme.

De bedste hilsner,

Alma (dans) og Caroline (håndbold)

Livet på Kies – Espen Terp & August Sloth Snerle

Vi valgte at starte på KIES, fordi det er en skole, hvor der er meget fokus på den enkelte spiller og spillerens udvikling, og så er det også en stor bonus at Kies ligger i København. Det syntes vi personlig giver den en rigtig stor fordel, fordi det gør man også kan blive i den klub, man kommer fra og stadig have et efterskoleliv på samme tid. Esben er skiftet fra HIK til Ajax i denne sæson og Snerle er blevet i Rødovre, hvor han kommer fra og er blevet ved med at spille i klubben. Det giver en stor mulighed for at dyrke en helt masse håndbold, fordi der er fire morgentræninger om ugen plus dem, der er i egen klub.

 

Der er fire morgentræninger om ugen; to styrketræninger og to haltræninger.

  • Til styrketræning er der altid styrketræningsprogrammer, som man får tildelt via sideline så man altid ved, hvad man skal lave.
  • Haltræningerne er for det meste individuelle og tekniske færdigheder. Som fløjspiller kan det fx være faldteknik eller den perfekte skruebold. Det er også derfor, at man træner i klub mens man går på KIES. Det kan være, man kører sit franske kryds eller hvor man spiller kamp.

Vi føler begge to, at vi har udviklet os rigtig hurtigt, fordi træningen er struktureret, så du har plads til at nå både træningen på skolen og i klubben. Hvis man har haft ekstra arrangement på skolen, kan træneren give lov til, at man springer klub træningen over, så man får restitueret ordentligt.

En af de absolut fedeste oplevelser vi har haft indtil videre har været vores linjetur til Ljubljana i Slovenien. Det er en helt fantastisk oplevelse, hvor man med sine bedste venner kommer på en oplevelsesrig tur, hvor der trænes en masse og spilles mod lokale hold, som er en helt særlig oplevelse. Vi var også blandt andet inde og se EM-slutrunde for kvindelandsholdet, hvor vi var inde og støtte op, som var en super fed oplevelse for os alle sammen. Vi ser også frem til DM for efterskoler her til april som forhåbentlig bliver en lige så fed tur med en masse kampe og oplevelser.

Bh,

Espen Terp & August Sloth Snerle