Kost

Maden

Mad og måltidspolitik

Køkkenet spiller en central rolle. Det betyder at kosten betragtes som en naturlig og væsentlig del af skolens helhed. På skolen serverer vi derfor en varieret og ernæringsmæssig korrekt kost. Vi anvender økologiske produkter i det omfang, det giver mening i forhold til pris og kvalitet.

Der er hver uge fire elever med i køkkenet. Eleverne deltager i madlavning, bagning, opvask og klargøring af buffet. Eleverne får derved et indblik i hverdagen i køkkenet.

Det vurderer vi, bidrager til en større forståelse hos eleverne omkring det arbejde, der ligger i at fremstille sund mad, og det kan gøre dem nysgerrige på de processer, der foregår i køkkenet. Vi tilbyder at lave specialkost, når dette er aktuelt for nogle af skolens elever.

Måltiderne

Morgenmad

Der serveres havregryn, mysli, cornflakes, havregrød, surmælksprodukter, grovbrød, rugbrød, kødpålæg, ost, marmelade, smør, frugt, rosiner, kaffe, the, økologisk mælk og vand.

Formiddagssnack

Der serveres 3 forskellige slags frugter.

Frokost

Der serveres varm mad med udgangspunkt i varieret og sund kost. Der serveres altid salatbar.

Eftermiddagssnack

Der serveres frugt / grønt, knækbrød, franskbrød, rugbrød, pålæg og smør.

Aftensmad

Der serveres rugbrød med pålæg, fisk, lun ret og pastasalat

Aftenhygge

Der serveres fx kage, knækbrød, nybagt brød / boller, smoothies, koldskål eller frugtgrød.