Velkommen til årgang 18 på Kies

%2$s'; if ( get_the_time( 'U' ) !== get_the_modified_time( 'U' ) ) { $time_string .= ''; } $time_string = sprintf( $time_string, esc_attr( get_the_date( 'c' ) ), esc_html( get_the_date('d/m/y') ), esc_attr( get_the_modified_date( 'c' ) ), esc_html( get_the_modified_date('d/m/y') ) ); // If our date is enabled, show it if ( $date ) { echo apply_filters( 'generate_post_date_output', sprintf( '%1$s', sprintf( 'D. %3$s', esc_url( get_permalink() ), esc_attr( get_the_time() ), $time_string ) ), $time_string ); } ?>

Tale til årgang 18

 Kære unge mennesker, kære forældre, kære kolleger.

I dag er en ganske særlig dag, Det er første gang, at hele årgang 18 på Københavns Idrætsefterskole er samlet, og det er en stor fornøjelse at kunne byde hjertelig velkommen til 123 nye elever. Vi har alle glædet os. Vi har forberedt os, og ønsker jer alle så velkommen til et ganske anderledes år i jeres liv. I har, sammen med jeres forældre truffet en beslutning om et år på efterskole – måske har det været besluttet længe, måske er det en forholdsvis pludselig indskydelse, men under alle omstændigheder står I her nu – parat til at flytte ind med alle jeres drømme, forestillinger, planer og ønsker for det kommende år – et år hvor I skal bo uden jeres forældre, men sammen med en masse andre unge mennesker, der alle har taget et aktivt valg, om at flytte væk fra alt det trygge og velkendte. Det er en stor gave jeres forældre i dag har givet jer ved at investere i et år på efterskole– husk at værne om gaven og glædes over den. I står foran. Et år fyldt med oplevelser, nye venner, måske en hvor hjertet banker lidt hurtigere, nye voksne i jeres hverdag, nye regler og rammer, nye sejre og nederlag i de sportslige arenaer – og en gang i mellem kan det hele måske føles en lille smule uoverskueligt. Her skal I huske på Pippis tilgang til det at gøre sit bedste og tro på sig selv ”det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg helt sikkert”!!

 

Det siges at et år på efterskole er som syv almindelige skoleår. Med det i baghovedet er det vel egentlig ok at der kan være brug for ro, når I kommer hjem på weekend – så kære forældre, I må ikke forvente at få et barn hjem, der fortæller og fortæller, men måske snarere en der har brug for ro og lidt omsorg.

 

At tage på efterskole synes jeg er modigt!! I en alder hvor de velkendte venskaber og sociale relationer er stærke, synes jeg det er modigt at åbne øjne og sind for en ny verden – Angsten for at miste noget fylder meget hos mange unge i dag – den har endda fået et navn FOMO. Den følelse kan også ramme jer, men husk at ethvert tilvalg er også et fravalg og mit råd til jer vil være at leve i nuet og tage imod efterskolens oplevelser med åbent sind.

 

Jeg er sikker på, at vi får 11 gode måneder sammen, og det gør mig glad at tænke på, at I alle 125 har valgt netop dette sted til. Der vil uden tvivl komme ”sten på vejen”, der er regler og rammer, I kan føle behov for at udfordre. Her er det vigtigt for mig at understrege, at ingen ansatte her på skolen har til opgave at bortvise nogen – det er en beslutning og handling, I i givet fald selv sætter i spil, hvis I vælger at overtræde skolens regler – selvom tanker og handling ikke altid går hånd i hånd, så gør jer selv, jeres kammerater på KIES og jeres forældre den tjeneste at overveje sådanne handlinger.

 

Kære forældre – Af hjertet TAK fordi I overlader os jeres guld. Vi lover at passe godt på dem, vise dem omsorg, og sammen med dem skabe gode oplevelser og erindringer, de kan bære med videre i livet. Giv os tid til at lære dem at kende, der er SÅ meget nyt at forholde sig til så både de og vi har brug for lidt tålmodighed før os bliver til vi.

 

Afslutningsvis vil jeg læse første stofe i et digt skrevet af Liva Læsøe. Hun var elev på Midtjydske efterskole sidste år, og har skrevet et fint digt, som omhandler 5 forskellige faser i skoleåret, og I skal nu høre det første som hedder ”Et nyt eventyr”

 

Et nyt eventyr har taget sin start

Man tvivler lidt, er man parat?

Det er et stort skridt man nu skal ta´

Der vendes op og ned på ens hverdag.

Man ved ikke helt, hvad der vil ske

Hvilke nye ting vil man få at se?

Bliver dette et eventyr man aldrig glemmer

Og vil man få en masse nye venner

Eller vil man bare sidde helt alene,

som fanget i skyggen på en oplyst scene.

Så meget nyt, så mange tanker

Frygten tynger som et anker

Er det nu, man skal bryde ud af sin bås,

Eller har den fået en ubrydelig lås?

Og hvad så med alle de andre

Har de måske de samme tanker?

Er de også nervøse og spændte

For alt det nye, vi har i vente?

Det tror jeg, de er for det er normalt

At være nervøs er ikke så galt.

Vi kommer alle fra hvert sit sted

Og har alle en unik historie med.

Vi har alle haft vores helt egne eventyr

Med fantastiske steder, mennesker og dyr.

Og nu skal vi starte på endnu et,

Og jeg tør godt gætte på, at det bliver fedt.

Så lad os glemme alt om frygten og skammen,

Og lad os starte denne nye rejse sammen.

 

Kære unge mennesker – kram jeres forældre farvel, nu begynder efterskolelivet, kære forældre I tager forhåbentlig hjem med ro i maven, det er vores håb og ønske, kære kolleger TAK for jer og for alt, hvad I investerer i Københavns Idrætsefterskole.

Har du brug for vi kontakter dig?

Udfyld formularen ved siden af og vi ringer dig op